fbpx
two men sitting on road

Ratele șomajului din zona euro rămân la un minim istoric în iunie

Rata șomajului din Uniunea Europeană a rămas stabilă la nivelul minim istoric de 5,9% în iunie, potrivit Eurostat. Pentru cele 20 de țări care folosesc moneda euro a aceasta ajuns între timp la 6,4%, a anunțat marți biroul de statistică al UE.

Aceasta înseamnă că 12,802 milioane de oameni din UE, dintre care 10,814 milioane din zona euro, erau șomeri în iunie 2023. Rata șomajului a scăzut constant în UE de la vârful pandemiei în 2020.

Dar rata șomajului în rândul persoanelor cu vârsta sub 25 de ani rămâne ridicată la 14,1% în UE, în creștere cu 0,1% față de luna mai. Șomajul în rândul tinerilor în zona euro este de 13,8%, în scădere cu 0,2% față de luna mai. Femeile au șanse mai mari decât bărbații a nu avea un job în UE, cu rate respective de șomaj de 6,1% și 5,7%.

Spania a continuat să înregistreze cea mai mare rată a șomajului din țările UE în iunie, cu 11,7%, urmată de Grecia cu 11,1%. La celălalt capăt al spectrului, Malta a înregistrat cea mai scăzută rată a șomajului, cu 2,6%, urmată de Cehia și Polonia, ambele cu 2,7%.

Cele mai multe țări din UE au văzut că rata șomajului a rămas stabilă sau a scăzut ușor din luna mai, dar Bulgaria, Cehia, Croația, Lituania, Luxemburg, Austria și Finlanda au înregistrat o creștere ușoară a ratei lunare.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.