fbpx

Liderii din Armenia și Azerbaidjan spun că pacea este posibilă, în ciuda diferențelor

Nagorno-Karabakh a fost scena unora dintre cele mai violente episoade din istoria recentă a Caucazului de Sud. În ciuda acordului de încetare a focului negociat de Rusia în 2020, tensiunile sunt departe de a fi încheiate.

Statele Unite și Uniunea Europeană au jucat un rol mai important în medierea crizei – de la vidul lăsat de Rusia (un pol regional de putere mai tradițional, acum blocat în Ucraina). Și discuțiile au umplut oamenii de speranța unei păci durabile.

Dar ultimele evoluții din jurul dezacordurilor cu privire la Coridorul Lachin și susținerile că Azerbaidjanul blochează singurul pasaj care leagă Armenia de armeni din Nagorno-Karabah, par să indice că drumul către pace va fi unul lung.

Am negociat luni de zile să ne putem așeza cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului – implicați într-unul dintre cele mai de durată conflicte din lume.

Prim-ministrul Pashinyan a spus că „nu numai că se poate, dar trebuie să existe pace”, în timp ce președintele Aliyev a spus „Cred că este corect să avem speranță”.
Ideea a fost de a oferi ambelor părți o platformă pentru a-și exprima opiniile despre conflict și despre șansele de pace.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.