fbpx

Este revoluția AI în plină expansiune? Nu conform unui nou studiu

Popularitatea instrumentelor de inteligență artificială generativă a condus la predicții că lumea este pe cale să fie dată peste cap. Sau poate că nu?

Expresia în jurul inteligenței artificiale (AI) și a potențialei sale transformări a lumii muncii a fost la un nivel maxim pe tot parcursul anului 2023 până acum.

Dar, în timp ce AI a fost adoptat în mod constant de companii din diferite industrii în ultimele decenii, un nou sondaj sugerează că revoluția AI prevăzută nu a început încă la locul de muncă.

În concluziile publicate marți, cercetătorii au descoperit că doar aproximativ o treime din întreprinderile din Marea Britanie au investit până acum în AI și tehnologii de învățare automată.

„O combinație de speranță, speculații și hype alimentează o narațiune fugitivă conform căreia adoptarea de noi tehnologii digitale activate de inteligența artificială va transforma rapid piața muncii din Marea Britanie, stimulând productivitatea și creșterea”, a declarat profesorul Mark Stuart, pro decan pentru cercetare și inovare. la Leeds University Business School, care a fost cercetătorul principal pentru studiu.

„Aceste speranțe sunt adesea însoțite de temeri cu privire la consecințele pentru locuri de muncă și chiar de risc existențial”, a adăugat el.

„Cu toate acestea, constatările noastre sugerează că este nevoie să ne concentrăm asupra unei alte provocări politice. Revoluția AI la locul de muncă nu are loc încă. Factorii politici vor trebui să abordeze atât investițiile reduse ale angajatorilor în tehnologii digitale, cât și investițiile reduse în competențe digitale, dacă economia Regatului Unit dorește să realizeze potențialele beneficii ale transformării digitale”.

Sondajul a fost realizat între noiembrie 2021 și iunie 2022, iar de atunci instrumente AI generative precum ChatGPT și Midjourney au fost adoptate de milioane de utilizatori din întreaga lume. O a doua rundă a sondajului este acum în curs.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.