fbpx

COVID19: EMA aprobă vaccinarea cu a treia doză de vaccin Astrazeneca

Compania farmaceutică britanică Astrazeneca a anunţat, luni, că Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat a treia doză pentru adulţi în Uniunea Europeană a vaccinului Vaxzevria anti-COVID, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

”Profesioniştii din domeniul sănătăţii pot folosi acum Vaxzevria ca a treia doză la pacienţii care au primit anterior doze de Vaxzevria sau un vaccin cu ARN mesager aprobat în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentelor.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat a treia doză a vaccinului Vaxzevria ”după un set suficient de dovezi care demonstrează o creştere a răspunsului imun după administrarea celei de-a treia doze de Vaxzevria” în urma a două doze de vaccin Astrazeneca sau a altuia aprobat în UE, potrivit unui comunicat de pe site-ul agenţiei.

Gigantul farmaceutic a înregistrat o creştere a vânzărilor în primul trimestru, în special datorită medicamentelor sau vaccinurilor împotriva Covid-19, dar a precizat că se aşteaptă la o scădere bruscă a vânzărilor acestor medicamente în restul anului pe măsură ce ”ameninţarea Covid-19 se retrage”.

Vaccinul creat în colaborare cu Universitatea din Oxford nu a fost ales de guvernul britanic pentru campania sa de rapel, deşi a fost unul dintre primele apărute pe piaţă şi a fost printre vaccinurile preferate în campania primelor două doze în Marea Britanie. De asemenea, vaccinul nu este aprobat în Statele Unite.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.