fbpx

Thunberg a fost arestată în timpul protestului împotriva extinderii minei de cărbune din Germania

Celebra activistă suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg a fost îndepărtată cu forța de poliția germană după ce a participat la un protest în apropierea satului Lützerath din vestul Germaniei.

Zona este buldozată pentru extinderea unei controversate mine de lignit. La fel ca și ceilalți participanți, Thunberg a fost târâtă de ofițerii de poliție.

Organizatorii protestului spun că peste 35.000 de oameni s-au alăturat demonstrațiilor din ultimele zile de la Lutzerath pentru a se opune extinderii unei mine gigantice în cartier deschis care va înghiți satul acum gol și peisajul rural din jur. Poliția estimează că numărul se apropie de 10.000 de persoane.

Ecologiștii spun că buldozarea satului pentru extinderea minei Garzweiler ar duce la cantități uriașe de emisii de gaze cu efect de seră.

Guvernul și compania de utilități RWE susțin că acest cărbune este necesar pentru a asigura securitatea energetică a Germaniei.

Guvernele regionale și naționale, care includ ambele partidul ecologicist Green, au ajuns anul trecut la un acord cu RWE, care să îi permită să distrugă satul abandonat în schimbul încetării utilizării cărbunelui până în 2030, mai degrabă decât în 2038.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.