fbpx

UE amenință Rusia cu un pachet “cuprinzător” de sancțiuni

Uniunea Europeană a pregătit un pachet „robust și cuprinzător” de sancțiuni pe care să le declanșeze împotriva Rusiei dacă își continuă agresiunea împotriva Ucrainei, a declarat președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, ziarelor Handeslblatt și Les Echos, potrivit Reuters. 

Rusia, care a confiscat Crimeea din Ucraina în 2014 și susține separatiștii din estul țării, a adunat aproximativ 100.000 de militari lângă granița cu Ucraina și cere garanții de securitate, inclusiv o promisiune că NATO nu va admite niciodată Kievul.

„Am pregătit un pachet robust și cuprinzător de sancțiuni financiare și economice”, a declarat von der Leyen pentru ziare, adăugând că acestea includ „limitarea accesului la capitalul străin” și „controlul exporturilor, în special asupra bunurilor tehnice”.

Controversatul conductă Nord Stream 2 Marea Baltică a făcut, de asemenea, parte din pachetul de sancțiuni. Dacă conducta poate intra în funcțiune depinde „de comportamentul Rusiei”, a spus von der Leyen.

„Oamenii apropiați (președintele rus Vladimir) Putin și oligarhii ar putea fi, desigur, loviți sensibil”, a adăugat ea.

Rusia a formulat mai multe opțiuni ca scuză pentru a invada Ucraina, inclusiv utilizarea potențială a unui videoclip de propagandă care arată un atac în scenă, au declarat joi Statele Unite , în timp ce Kremlinul a condamnat desfășurarea de trupe americane în regiune.

Kremlinul a acuzat joi Washingtonul că a ignorat apelurile sale de a uşura conflictul, la o zi după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite aproape 3.000 de militari în plus în Polonia şi România.

 

About Raluca Vasiliu

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.