fbpx
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Treizeci şi opt de tone de deşeuri din plastic, din UK, descoperite în două containere în Portul Constanţa

Treizeci şi opt tone de deşeuri din plastic au fost descoperite de autorităţi în două containere sosite din Marea Britanie în Portul Constanţa. Marfa a fost returnată societăţii exportatoare, fiind întocmit și dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri.

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au verificat în data de 7 ianuarie, două containere încărcate cu deşeuri care urmau să intre în România, importate din Marea Britanie de către o societate comercială de pe teritoriul României.

“În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că în containere se aflau încărcate 37.920 kilograme de deşeuri plastice, iar autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, iar societatea importatoare avea autorizaţia de mediu expirată”, a transmis Garda de Coastă, sâmbătă, într-un comunicat.

Autorităţile de control au luat măsura interzicerii accesului pe teritoriul României a deşeurilor respective şi returnarea încărcăturii la societatea exportatoare din Marea Britanie.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.