fbpx

Femeile din Afganistan nu mai au voie să apară în filme şi seriale de televiziune

Talibanii le interzic femeilor să mai apară în filme și în seriale de televiziune, iar jurnalistele și prezentatoarele TV trebuie să își acopere capul, potrivit noilor reguli impuse de guvernul afgan, transmite BBC.

Un set de opt linii directoare emise de talibani, a fost deja transmis tuturor posturilor de televiziune afgane, printre acestea numărându-se și interzicerea filmelor considerate ca fiind împotriva principiilor legii islamice, în felul în care este ea interpretată de talibani, precum și a comediilor şi spectacolelor de divertisment care insultă religia sau pot fi considerate ofensatoare pentru afgani.

De asemenea, talibanii au decis ca filmele străine care „promovează valori culturale străine” să nu mai fie difuzate.

Hujjatullah Mujaddedi, membru al unei organizaţii care reprezintă jurnaliştii din Afganistan, a declarat că anunţarea de noi restricţii a fost neaşteptată. El a mai spus că unele dintre reguli nu sunt practice şi că, dacă vor fi implementate, posturile de televiziune ar putea fi nevoite să se închidă.

Afganistan este în acest moment singura ţară din lume în care jumătate din populaţie nu mai are acces la educaţie, după recenta decizie prin care s-a ordona fetelor şi tinerelor să nu mai meargă la şcoală.

De asemenea, primarul Kabulului le-a transmis angajatelor primăriei să stea acasă, cu excepţia cazului în care locurile lor de muncă nu pot fi ocupate de un bărbat.

Talibanii susţin că restricţiile lor privind femeile care lucrează şi fetele care studiază sunt „temporare” şi sunt aplicate doar pentru a se asigura că toate locurile de muncă şi mediile de învăţare sunt „sigure” pentru acestea.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.