fbpx

Consultantul politic Cristian Hrițuc, analiză la rece a actualei crize politice

Consultantul politic Cristian Hrițuc, analizează mișcările politice ale momentului, avertizând că, pe fondul scăderii constante în sondaje a liberalilor și perceperii acestora ca responabili pentru criza actuală, orice alianță ar face PNL, ar duce, cel mai probabil, la alegeri anticipate.

Potrivit analistului, în acest moment, în care se caută formarea unei majorități în vederea învestirii unui guvern care să poată gestiona treburile țării, există doar două variante de lucru, două alianțe posibile: USR-PNL-UDMR sau PSD-PNL-UDMR.

Pe lângă faptul că un guvern al fostei coaliții nu mai are la acest moment majoritatea necesară în Parlament, există diferențe de opinii între cele trei formațiuni, diferențe de abordare, conflicte deschise, fiind aproape imposibilă o guvernare pentru o perioadă de 3 ani în această formulă.

În ceea ce privește un guvern format din PSD-PNL-UDMR, există un risc major ca guvernarea să nu reziste pe o perioadă lungă, primul test major putând să apară în momentul lansării reformelor, în special ale celor din domeniul social.

Ruptura de acum va duce la alte rupturi. S-a creat o criză care va fi ca o maree, vom asista la fluxuri și refluxuri, la perioade de acalmie și la perioade de război și într-un final, probabil vom ajunge și la alegeri anticipate.

Citește AICI analiza integrală.

About Raluca Vasiliu

Check Also

Dezastrul zonei euro. Între stagnare și stagflație

Economia zonei euro este mai mult decât slabă. Este într-o contracție profundă, iar datele sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.