fbpx
Mini-reactor nuclear, în România
Mini-reactor nuclear, în România

Mini-reactor nuclear, în România

SUA și România anunță construirea unui reactor nuclear de mici dimensiuni în țara noastră. Potrivit Reuters, România va colabora cu compania americană NuScale Power pentru a construi reactoare nucleare mici, ca parte a eforturilor celor două țări de a stimula sursele de energie cu emisii scăzute de carbon.

”Parteneriatul va aduce tehnologia micilor reactoare nucleare în România, poziționând tehnologia SUA în fruntea cursei globale pentru dezvoltarea de astfel de reactoare”, anunță Casa Albă. Administrația prezidențială de la Washington mai subliniază că afacerea va include construcția unei centrale nucleare cu 12 module, care va duce la crearea a 6.000 de locuri de muncă în SUA și România.

Până acum NuScale Power nu a construit niciun mini-reactor într-o țară europeană sau în SUA, însă în toamna amnului 2020 compania a primit autorizarea în SUA pentru mini-reactorul său nuclear. În Europa acest tip de mini-reactoare nu sunt încă autorizate.

România nu este singura țară în care NuScale vrea să dezvolte reactoare. Pe lista companiei se mai află și investiții în Polonia, Bulgaria și Ucraina.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.