fbpx

Ambasadorul rus în Polonia, atacat cu o substanța roșie

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit luni cu o substanţă roşie de manifestanţi pro-ucraineni. Incidentul a avut loc la o ceremonie de la Varşovia, la aniversarea a 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

Într-o filmare fără sonor difuzată de agenţia de presă rusă RIA Novosti, diplomatul apare cu faţa şi cămaşa pătate cu roşu; la fel sunt surprinse şi alte persoane din jurul său. În spatele lor se văd drapele ucrainene fluturate de manifestanţi.

Agenţia citată de AFP precizează că ambasadorul urma să depună o coroană de flori la un cimitir din capitala poloneză, unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici căzuţi în război.

Rusia a acuzat de mai multe ori „rusofobia” occidentalilor în general şi a polonezilor în special, reaminteşte France Presse, mai transmite Agerpres. Moscova justifică invazia rusă în Ucraina prin existenţa în această ţară a unui presupus proiect anti-rusesc occidental şi a unui „genocid” al populaţiei rusofone de către „neonaziştii” ucraineni.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.