fbpx

Emmanuel Macron și Vladimir Putin, discuție telefonică de două ore despre situația din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a discutat marți despre situația din Ucraina cu omologul său francez Emmanuel Macron într-o conversație telefonică și a îndemnat Occidentul să facă presiuni asupra Kievului pentru a opri „atrocitățile”, au declarat agențiile de presă ruse, transmite Reuters. Aceasta este prima conversație telefonică dintre Putin și Macron, după reconfirmarea celui din urmă în funcția de președinte al Franței.

Putin i-a spus lui Macron că Occidentul ar putea ajuta să pună capăt „crimelor de război și bombardamentelor masive asupra localităților din Donbas”. În opinia Moscovei, Kievul este cel care ar comite “atrocități”, pe care Occidentul le ignoră.

Rusia neagă presupusele crime de război comise de propriile sale forțe în Ucraina și a dat vina pentru moartea civililor pe ceea ce numește naționaliști și „neo-naziști”, o afirmație respinsă de Kiev și Occident.

„Occidentul ar putea contribui la încetarea acestor atrocități prin exercitarea unei influențe adecvate asupra autorităților de la Kiev și prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina”, a declarat Putin potrivit agenției de presă RIA, care citează un comunicat oficial de la Kremlin, mai transmite Reuters. 

Putin i-a mai spus omologului său francez că Moscova este încă pregătită pentru dialog cu Ucraina, dar a acuzat Kievul că „nu este pregătit pentru o muncă serioasă” în cadrul negocierilor de pace, notează Le Figaro. 

Convorbirea dintre cei doi președinți a durat două ore și zece minute.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.