fbpx

Olanda: Companiile naționale să nu plătească livrările gazelor ruseşti în ruble

Guvernul olandez a instruit companiile energetice din Ţările de Jos să nu plătească livrările gazelor ruseşti în ruble, în conformitate cu sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez al Economiei, Pieter ten Bruggencate, pentru CNN, transmite news.ro.

Guvernul olandez a precizat anterior că plăţile în ruble ar încălca sancţiunile decise, însă a reiterat instrucţiunile firmelor după cererile repetate ale Rusiei de a plăti livrările de gaze în ruble, a adăugat Bruggencate.

Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va solicita plata în ruble pentru livrările de gazele naturale vândute aşa-numitelor ”ţări neprietenoase”, iar preţurile gazelor din Marea Britanie şi Olanda au crescut brusc după anunţul liderului rus.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al furnizorului olandez de gaze Eneco, care cumpără 15% din gazul său de la filiala germană a gigantului rus Gazprom, Wingas GmbH, a declarat că Eneco are un contract pe termen lung semnat în euro şi că nu îşi poate ”imagina” să schimbe termeni.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.