fbpx

Garda de Mediu a amendat Primăria Timişoara cu 60.000 de lei pentru murdăria din oraş

După apariţia în spaţiul public a numeroase imagini care prezintă starea insalubră a Timișoarei, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Timiş a efectuat controale și a aplicat Primăriei Municipiului Timişoara o amendă în sumă de 60.000 de lei, pentru murdăria din oraş.

„Urmare a (…) numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în municipiul Timişoara, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş (GNMCJ) au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a municipiului Timişoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localităţii, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă”, se arată într-o informare a GNM CJ Timiş.

Pentru că pe domeniul public au fost identificate abandonări de deşeuri, „măturatul stradal pe lângă borduri lipseşte cu desăvârşire”, iar frunzele nu au fost colectate şi predate către operatori autorizaţi, Primăria Timișoara a primit o sancțiune contravenţională în valoare de 60.000 lei, comisarii dispunând măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea unui grafic de salubrizare pe străzi.

„Este valoarea maximă a amenzii pe care o putem da. Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui, avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a declarat Luci Muşuroi, Comisar-şef al Gărzii de Mediu Timiş.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.