fbpx

Finala Euro 2020 de pe Wembley, eveniment propagator de Covid-19

Finala EURO 2020, care a avut loc pe stadionul londonez Wembley pe 11 iulie, a fost o sursă importantă de contaminare cu noul coronavirus, informează Agerpres, citând Le Parisien. Acest lucru a fost cauzat de numărul de infectări cu legătură la participarea la partidă, potrivit unor date oficiale.

Printre cei 67.000 de spectatori prezenţi pe Wembley pentru a asista la finala EURO 2020, peste 5.000 de persoane au fost potenţial infectate cu Covid-19, potrivit Public Health England (Serviciul de Sănătate Publică din Anglia).

PHE a precizat că 2.295 de oameni este posibil să fi fost contaminaţi şi alţi 3.404 să fi contractat infecţia la meciul din 11 iulie.

„Finala Euro a fost un eveniment super-propagator”, a scris ziarul Times.

„Euro 2020 a fost o ocazie unică şi este puţin probabil să vedem un impact similar privind cazurile de Covid-19 la evenimente viitoare”, a declarat Jenifer Smith, director medical adjunct la PHE, într-un comunicat. „Totuşi, datele arată cât de uşor virusul se poate răspândi când există contact apropiat şi acesta ar trebui să fie un avertisment pentru noi, toţi, pe măsură ce încercăm şi revenim încă o dată la o normalitate prudentă”.

Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone, tot în luna iulie, a dus la numai 585 de contaminări, deşi evenimentul a atras peste 350.000 de oameni.

La fel s-a întâmplat cu turneul de tenis de la Wimbledon, cu 300.000 de spectatori în cele cincisprezece zile ale competiţiei. Rezultatul: 881 de cazuri de Covid-19 înregistrate de National Health Service.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.