fbpx

Germania: Rezerve fiscale pentru următoarea criză

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus este cea mai mare provocare pentru noul guvern al Germaniei, iar Berlinul trebuie să creeze acum rezerve fiscale pentru a fi pregătit pentru următoarea criză, a declarat joi cancelarul Olaf Scholz, conform Reuters.

Coaliția de guvernământ tripartită a lui Scholz cu Verzii pro-cheltuială și Democrații Liberi (FDP) mai precauți din punct de vedere fiscal a convenit asupra unui buget suplimentar pentru a pompa mai mult de 50 de miliarde de euro (56,57 miliarde de dolari) din datorie neutilizată într-un fond special pentru a permite investiții pentru climă. protecţie, au declarat surse pentru Reuters luna trecută.

Cabinetul noii coaliţii „semafor”, denumită după culorile respective ale celor trei partide, este de aşteptat să treacă şi să prezinte bugetul suplimentar miercurea viitoare.

Vorbind la o ceremonie de predare a fostului său minister de finanțe liderului FDP Christian Lindner, Scholz a spus că rolul ministrului de finanțe este „foarte special”, deoarece el trebuie să se ocupe întotdeauna de toate aspectele politicilor guvernului.

Mulțumindu-i lui Scholz pentru cooperarea de încredere în timpul negocierilor de coaliție, Lindner a promis să respecte regulile fiscale ale constituției, să folosească banii contribuabililor cu economie și să depună eforturi pentru finanțe publice solide.

BUGET SUPLIMENTAR

Înalți oficiali ai ministerului de finanțe au pregătit deja bugetul suplimentar, așa cum a fost convenit de partidele din coaliție, a spus Lindner, adăugând că secretarul de stat pentru finanțe Werner Gatzer l-a informat despre posibilitățile fiscale din bugetul federal.

Într-un semn de continuitate în urma cooperării strânse a lui Scholz în calitate de ministru de finanțe cu Franța, Lindner a anunțat că îl va suna mai târziu, joi, pe omologul său francez, Bruno Le Maire, pentru a discuta viitoarele decizii în zona euro și a găsi un teren comun.

Lindner va călători luni la Paris pentru a se întâlni cu Le Maire în persoană și pentru a aprofunda dialogul dintre cele două mari economii din zona euro.

În acordul lor de coaliție, cele trei partide de coaliție au semnalat deschiderea de a reforma regulile fiscale ale Uniunii Europene, cunoscute și sub numele de Pactul de Stabilitate și Creștere, pentru a permite mai multe investiții în trecerea către o economie verde.

Noul guvern a fost de acord să folosească o clauză de urgență din constituție pentru al treilea an la rând pentru a suspenda limitele stricte ale datoriei în 2022 și a permite noi împrumuturi de până la 100 de miliarde de euro. Aceasta se va adăuga noua datorie netă fără precedent de 130 de miliarde de euro în 2020 și de aproape 240 de miliarde de euro în 2021.

Din 2023 încoace, noua coaliție de guvernământ vrea să revină la regula „frânei datoriilor” din Constituție, care limitează noile împrumuturi la o mică parte din producția economică. (1 USD = 0,8839 euro)

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.