fbpx
Sursa foto: marketscreener.com

Biden îl acuză pe Putin de genocid

Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina. Afirmația a fost făcută marți, la un eveniment din Menlo, Iowa.

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a face plinul la maşină, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război şi comite un genocid la celălalt capăt al lumii”, a declarat preşedintele american în timpul unei vizite în statul Iowa dedicate combaterii inflaţiei.

La scurt timp după această declarație voalată, la solicitarea jurnaliștilor, Biden a confirmat afirmația, în timp ce se urca la bordul Air Force One pentru decolarea de pe Aeroportul Internațional Des Moines.

“Da, am spus că este un genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur și simplu să șteargă ideea de a fi, de a putea fi ucrainean. Și cantitatea, dovezile sunt din ce în ce mai multe. Este diferit de ceea ce a fost săptămâna trecută. Cele mai multe dovezi ies la iveală despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla doar din ce în ce mai multe despre devastare. Și îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie așa mi se pare cu siguranță”, a afirmat Biden.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.