fbpx

Școlile din Irlanda de Nord criticate pentru că predau lecții anti-LGBTQ

Unele școli din Irlanda de Nord i-au învățat pe copii că homosexualitatea este greșită, în timpul orelor de relații și educație sexuală – cunoscute sub numele de RSE – potrivit unui nou raport.

Raportul, de la Comisia pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord, a constatat că aproximativ o treime din școli au declarat că vor învăța elevii că relațiile heterosexuale sunt contextul „principal” sau „ideal” pentru sex.

Dar unele școli merg chiar mai departe, pentru a „sublinia în mod explicit convingerile că homosexualitatea este greșită în politicile lor”.

Un exemplu dat în raportul unei școli a afirmat că „credința că actele homosexuale sunt împotriva naturii și scopului relațiilor umane va fi prezentată elevilor”.

Raportul a mai constatat că unele școli „au contribuit la rușinea și stigmatizarea din jurul sarcinii neplanificate și a avortului”, făcând declarații precum „cei care se angajează cu bună știință în sex ocazional trebuie să suporte consecințele acțiunilor lor”.

Acesta a adăugat că unele școli au spus că vor „prezenta învățătura catolică conform căreia „folosirea oricăror mijloace artificiale de prevenire a procreării nu este acceptabilă”.

Trei sferturi din școlile postprimare au furnizat dovezi comisiei, majoritatea furnizând copii ale politicilor lor de predare în aceste domenii.

NIHRC a spus că, deși investigația lor a arătat că unele școli au oferit relații și educație sexuală „cuprinzătoare și precise din punct de vedere științific”, majoritatea din Irlanda de Nord nu au făcut-o.

Alyson Kilpatrick, comisarul șef al Comisiei pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord, a declarat: „Relațiile și educația sexuală cuprinzătoare și precise sunt esențiale pentru îndeplinirea unei game de drepturi ale omului, inclusiv dreptul la educație, dreptul la sănătate și chiar dreptul la viață. De asemenea, are un rol important de jucat în prevenirea abuzului și a violenței împotriva femeilor și fetelor și în promovarea egalității de gen.

„Comisia a efectuat o investigație pentru a stabili dacă drepturile copiilor sunt sau nu realizate în acest sens și, din păcate, constatările arată clar că mai este un drum lung de parcurs”.

Cu toate acestea, Consiliul Reprezentanților Transferatorilor, care reprezintă Biserica Irlandei, Biserica Presbiteriană și Biserica Metodistă în problemele educației, a acuzat comisia pentru drepturile omului de un „exercițiu pe hârtie”.

„Este foarte dezamăgitor faptul că, pe parcursul investigației lor de 16 luni, NIHRC nu a vorbit cu profesorii, studenții, guvernatorii sau părinții și nu a găsit timp pentru a observa predarea RSE în sala de clasă”, a spus dr. Andrew Brown presedinte al consiliului.

El a criticat, de asemenea, ideea că o astfel de educație ar putea fi oferită într-un mod „neutru din punct de vedere al valorii”, adăugând: „RSE de înaltă calitate în școlile noastre este mult mai mult decât doar informații bazate pe fapte juridice, biologice sau medicale. Aceasta implică luare în considerare. de comportamente, valori și atitudini care aduc sens și scop înțelegerii noastre despre relațiile sănătoase și înfloritoare.”

Raportul apare pe măsură ce guvernul Regatului Unit a stabilit noi reglementări în Parlament pentru a face ca subiecte de predare precum avortul și prevenirea sarcinii să fie obligatorii în Irlanda de Nord. Aceasta a urmat unei intervenții a Comitetului Națiunilor Unite pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor în 2018, care a spus că o astfel de educație în Irlanda de Nord ar trebui să fie obligatorie și cuprinzătoare.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.