fbpx

UE: O nouă lege va obliga companiile de tehnologie să raporteze abuzurile online asupra copiilor

Uniunea Europeană intenționează să legifereze în următoarele luni pentru a cere companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor, consolidând aranjamentele voluntare actuale, a declarat un oficial de rang înalt într-un interviu, potrivit Reuters.

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat pentru Welt am Sonntag din Germania că furnizorii de servicii de internet și firmele de rețele sociale au raportat 22 de milioane de infracțiuni legate de abuz sexual asupra copiilor în 2020, față de 17 milioane în 2019.

Dar ea mai subliniat că cifra este însă doar o fracțiune din numărul real.

„Voi propune o legislație în lunile următoare care va cere companiilor să detecteze, să raporteze și să elimine abuzul sexual asupra copiilor”, a spus Johansson. „Un raport voluntar nu va mai fi atunci suficient”.

Conform normelor actuale ale UE, rețelele de socializare și serviciile de poștă și mesagerie, cum ar fi Facebook și Google, au de ales dacă să urmărească sau nu infracțiunile.

Johansson a spus că lupta împotriva abuzului asupra minorilor ar trebui să fie mai bine coordonată și este nevoie de un centru european specializat pentru a îmbunătăți prevenirea, aplicarea legii și sprijinirea victimelor.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.