fbpx

Franța identifică străinii arestați pentru radicalism pentru o posibilă expulzare

La doar trei zile după uciderea unui profesor în orașul Arras, înjunghiat până la moarte de un fost student cu un istoric de radicalizare islamică, Franța și-a ridicat alerta anti-terorism la cel mai înalt nivel.

La solicitarea președintelui Emmanuel Macron, administrația franceză urmează să efectueze o revizuire pentru a stabili ce străini cu un istoric de radicalism pot fi expulzați din țară. Elysée a cerut autorităților locale să verifice dosarele persoanelor radicalizate întocmite de serviciile secrete pentru a se asigura că nu există „obiecțiuni” în procedura lor de expulzare.

Ei au la dispoziție 48 de ore pentru a examina în detaliu toate cazurile de persoane suspectate de radicalizare. Macron vrea ca statul să fie „implacabil împotriva tuturor celor care susțin ura și ideologiile teroriste”, a declarat un consilier presei franceze.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a cerut, de asemenea, autorităților să acorde o atenție deosebită tinerilor din Caucaz. Guvernul a spus că nu încearcă să stigmatizeze nicio comunitate, dar atât atacatorul care l-a ucis pe profesor, cât și ucigașul lui Samuel Paty – profesorul decapitat de un islamist în urmă cu trei ani – erau din regiune.

Darmanin a indicat că va relua discuțiile cu Rusia pentru a organiza aceste expulzări, care au fost întrerupte de războiul din Ucraina.
„Sunt aproximativ şaizeci de dosare ale cetăţenilor ruşi. Printre aceştia se numără şi oameni din Cecenia. Instrucţiunea pe care am avut-o până acum a fost să expulgem sistematic aceşti oameni care ar putea fi deosebit de periculoşi”, a declarat ministrul de interne presei.

Poliția spune că ucigașul profesorului Dominique Bernard vinerea trecută într-o școală secundară din orașul Arras este Mohamed Mogouchkov. Un cetățean rus în vârstă de 20 de ani născut în Republica Ingușeția, a venit în Franța cu familia în copilărie în 2008. În 2014, a făcut obiectul unei proceduri de deportare care nu a fost niciodată efectuată.

Tatăl familiei a fost deportat patru ani mai târziu pentru legături cu extremismul islamist, în timp ce fiul cel mare este închis în Franța pentru implicare în pregătirea unui atac terorist. Mohamed Mogouchkov însuși era supravegheat de câteva săptămâni de serviciile secrete, care îl bănuiau că este aproape de fundamentalismul islamic.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.