fbpx

Transnistria: Cod roșu de alertă teroristă. Trei atacuri confirmate oficial

Consiliul de Securitate al separatiștilor de la Tiraspol au introdus COD ROȘU DE ALERTĂ TERORISTĂ timp de 15 zile în regiunea transnistreană în urma unor explozii care au avut loc astăzi și ieri, transmit CNN și deschide.md. 

Liderul separatiștilor, Vadim Krasnoselski, a organizat ședința Consiliul Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căreia a calificat drept ”atentate teroriste” atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unității militare din satul Parcani și celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Potrivit presei din stânga Nistrului, Krasnoselski pregătește spre semnare un decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.

Printre măsurile luate se numără instalarea unor puncte de control la intrarea în orașele din regiunea transnistreană.

Vehiculele vor fi oprite și verificate aleatoriu pe timp de zi, iar pe timp de noapte măsurile de control vor afecta pe toți cei care intră în localități.

Anterior, reprezentanții CUC din partea Tiraspolului au declarat pentru RIA Novosti că așa zisele autorități transnistrene vor lua în cel mai scurt timp măsuri pentru apărarea intereselor regiunii separatiste.

About admin

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.