fbpx

Ucraina: Pagube de sute de milioane euro pentru operatorul de tranzit al gazelor

Operatorul de tranzit al gazelor din Ucraina a suferit daune în valoare totală de sute de milioane de euro de când forțele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie, a declarat miercuri șeful său, transmite Reuters.

Sergiy Makogon, CEO al operatorului (OGTSU), a scris pe Facebook că compania a continuat să distribuie gaz către consumatorii ucraineni. El a spus însă că trei conducte principale de gaze au fost avariate, două stații de distribuție a gazelor, distruse, 48 de stații de distribuție a gazelor au încetat operațiunile și patru stații de compresoare au fost confiscate de forțele ruse.

„Daunele noastre materiale se ridică deja la sute de milioane de euro”, a spus Makogon pe Facebook. „Până în prezent, 300.000 de gospodării au rămas fără alimentare cu gaz”.

Efectuarea reparațiilor a fost dificilă, a spus el, din cauza incapacității de a avea acces la toate părțile sistemului de tranzit al gazelor (GTS).

„Angajații noștri rămân la locul de muncă și își fac eroic treaba, reparând daunele atunci când au cea mai mică oportunitate, adesea sub foc”, a scris el, adăugând că „noi continuăm să transportăm gaz către consumatorii ucraineni”.

 

About Ioana Popa

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.