fbpx

Papa Francisc condamnă “masacrul de la Bucha”

Papa Francisc a condamnat miercuri „masacrul de la Bucha” și a sărutat un steag ucrainean trimis din orașul în care cadavrele legate împușcate de la mică distanță au împânzit străzile, după ce trupele ruse s-au retras, transmite Reuters.  

Morții de la Bucha, oraș din apropierea Kievului, au declanșat un strigăt global și promisiuni de noi sancțiuni împotriva Moscovei, care au venit din Occident.

„Veștile recente din războiul din Ucraina, în loc să aducă ușurare și speranță, au adus noi atrocități, cum ar fi masacrul de la Bucha”, a spus Papa Francisc la finalul audienței sale săptămânale în auditoriul Vaticanului.

„Opriți acest război! Lasăți armele să tacă! Nu mai semănați moartea și distrugerea”, a spus el, condamnând cruzimea împotriva civililor, a femeilor și copiilor fără apărare.

Kremlinul spune că forțele ruse nu au comis crime de război executând civili și că inclusiv imaginile de la Bucha sunt un „fals monstruos”, menit să denigreze armata rusă.

Francis a spus că steagul întunecat și pătat, ce avea și simboluri pe el i-a fost adus de la Bucha marți.

„Vine din război, tocmai din acel oraș martir, Bucha”, a spus el, sărutându-l și ținânându-l în sus pentru miile de persoane cărora li s-a adresat și care au izbucnit în lacrimi și aplauze.

Apoi a cerut unui grup de copii refugiați, care au sosit marți din Ucraina să vină la el.

„Acești copii au fost nevoiți să fugă pentru a ajunge pe un pământ sigur. Acesta este rodul războiului. Să nu-i uităm și să nu uităm de poporul ucrainean”, a spus el, înainte de a oferi fiecărui copil câte un ou de Paște din ciocolată.

În timpul unei călătorii la Malta în weekend, Papa Francis a spus că are în vedere o călătorie la Kiev și l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin în legătură cu invazia Ucrainei, spunând că un „potențat” stimulează conflictul pentru interese naționaliste.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.