fbpx

CNCAV va fi desființat. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată de medicii de familie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat joi că managementul activităţii de imunizare anti-SARS-CoV-2 va fi transferat de la Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) către ministerele Sănătăţii, Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne. Acesta a precizat că perioada de tranziţie se va încheia în câteva săptămâni, având în vedere că acest proces este unul complex. De asemenea, platforma RO Vaccinare va fi transferată către Ministerul Sănătăţii şi va continua să funcţioneze şi să furnizeze toate informaţiile legate de imunizarea anti-COVID.

“Activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu la medicii de familie pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze. Până acum, toată activitatea de vaccinare era organizată şi gestionată de către CNCAV care şi-a dovedit eficienţa în organizare. Vorbim de 67 de oameni. 67 de oameni au organizat întreagă această acţiune de amploare naţională, întreaga campanie de vaccinare pe parcursul celor 15 – 16 luni. De acum încolo, lucrurile vor fi continuate cu acelaşi profesionalism şi dedicare de către celelalte instituţii care au atribuţii în acest sens”, a explicat Baciu pentru Agerpres.

„Se intră de la acţiune de tip campanie (…) către una clasică de vaccinare, cum este Programul naţional de imunizare desfăşurat de către Ministerul Sănătăţii. În momentul în care funcţiunea va fi transferată către celelalte instituţii şi transferul este complet şi final, atunci misiunea CNCAV a fost împlinită – aceea de a organiza acest mare efort logistic de depozitare, de vaccinare. Atunci nu mai are sensul să continue. Toată funcţiunile rămân în vigoare: vaccinarea, stocarea, logistica, transport, partea de informare cu site-ul, cu accesul la informaţii. (…) Se transferă către Ministerul Sănătăţii partea medicală, către unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale partea de stocare”, a mai menţionat secretarul de stat.

 

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.