fbpx

Deputații ruși au votat ca regiunile pro-ruse din Ucraina Donețk și Lugansk să devină independente

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a anunțat că deputații ruși au votat ca regiunile separatiste din Ucraina, Donețk și Lugansk, să devină ”state autonome, suverane și independente”.

Potrivit Agerpres, acest anunț a fost făcut pe Telegram, Volodin a precizând că deputaţii ruşi au mai votat și un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin, pentru ca Rusia să recunoască independenţa acestor teritorii separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei deja de opt ani.

“Apelul adresat preşedintelui Rusiei asupra necesităţii de a recunoaşte Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk îi va fi transmis fără întârziere”, a scris pe Telegram preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări că deocamdată nu există “nicio decizie oficială” în acest sens, dar că cererea deputaţilor “reflectă părerea populaţiei” ruse.

„În caz de recunoaştere, Rusia se va retrage de facto şi de jure din acordurile de la Minsk, cu toate consecinţele ce vor decurge de aici. Noi am atenţionat împotriva acestei poziţii”, a reacţionat şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.