fbpx

Ucraina va recunoaşte oficial şi va reglementa moneda bitcoin

Parlamentarii din Ucraina au aprobat, aproape în unanimitate, o lege pentru recunoaşterea oficială şi reglementarea criptomonedei bitcoin, devenind a cincea naţiune care face acest demers în ultimele săptămâni, informează Agerpres. 

Legea, care a fost inițiată anul trecut, se află acum pe biroul președintelui Volodimir Zelenski pentru a fi promulgată.

Până în prezent criptomonedele se aflau într-o zonă gri în Ucraina.

Cetățenilor acestei țări li se permitea să cumpere și tranzacționeze monede digitale însă companiile și platformele care operau acesta tranzacții erau atent monitorizate de autorități.

Prin noua reglementare sunt stabilite reglementări pentru schimburile în bitcoin şi protecţie publică pentru utilizarea necorespunzătoare a activelor virtuale.

„Legea va reduce atitudinile stereotipe faţă de criptomonede şi le va ajuta să devină instrumente financiare normale”, a apreciat Oleg Kurchenko, directorul general al platformei de schimb de active virtuale Binaryx, conform publicaţiei Kyiv Post.

Săptămâna aceasta, statul El Salvador a devenit prima ţară din lume care a adoptat oficial bitcoin ca mijloc legal de plată, autorităţile apreciind că decizia va duce la scăderea costurilor pentru miliardele de dolari trimişi din străinătate.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.