fbpx

OMS: Din toamnă, Covid-19 ar putea lua din nou amploare în Europa

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou de săptămâna trecută în Europa, după 10 săptămâni consecutive de recul, a anunţat joi directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acesta a lansat un avertisment în privinţa riscului unui nou val al pandemiei de coronavirus, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Săptămâna trecută, numărul infectărilor a crescut cu 10% în regiunea Europa, care numără 53 de ţări şi teritorii, „în urma creşterii deplasărilor de persoane, călătoriilor, adunărilor publice şi relaxării restricţiilor sociale”.

„Această evoluţie se înscrie în contextul unei situaţii care evoluează rapid, unei noi variante îngrijorătoare – varianta Delta – şi se produce într-o regiune în care, în pofida eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de persoane nu sunt încă vaccinate”, a precizat Hans Kluge.

Reprezentanţii OMS Europa au declarat joi că se aşteaptă ca varianta Delta să devină „dominantă” până în luna august pe „Bătrânul continent”.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.