fbpx

Marea Britanie: Campanie pentru a pune capăt Monarhiei

Republicanii britanici au declarat luni că vor lansa o campanie pentru a pune capăt monarhiei în perioada premergătoare sărbătorilor care să marcheze cei 70 de ani ai Reginei Elisabeta pe tron, notează Reuters.

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, cel mai longeviv monarh din lume, își va marca cel de-al șaptelea deceniu ca suverană luna viitoare, iar Palatul Buckingham a detaliat, luni, planurile pentru patru zile de festivități pentru Jubileul său de platină din iunie.

Grupul republican anti-monarhie a profitat de ocazie pentru a spune că va începe o campanie „Nu alți 70” pentru a cere încetarea instituției istorice.

„În timp ce o minoritate vocală va dori să sărbătorească domnia de șaptezeci de ani a reginei, trebuie să începem cu toții să privim spre viitor. Perspectiva regelui Charles nu este una fericită și există o alternativă bună, democratică”, a spus Graham Smith de la Republic. a spus.

„Este timpul să avem o dezbatere serioasă despre Constituția noastră, să acceptăm că Charles nu este cel mai bun lucru pe care țara are îl de oferit și că, noi, ca națiune, suntem destul de capabili să ne alegem șeful statului”.

Sondajele arată că majoritatea oamenilor din Marea Britanie susțin Monarhia, iar regina însăși este populară, mai arată Reuters. Dar nu există la fel de mult sprijin pentru fiul ei cel mare și moștenitorul Charles, iar sondajele sugerează că sentimentul republican în creștere în rândul britanicilor mai tineri.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.