fbpx

Franța: Macron are nevoie de majoritate, nu de o coaliție, spune Bruno Le Maire

Ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire, a susţinut luni că preşedintele Emmanuel Macron va încerca în următoarele două săptămâni să convingă alegătorii să voteze pentru el în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, dar a adăugat că este împotriva formării unui guvern de coaliţie, transmite Reuters, conform Agerpres.

”Cred că nu avem interesul de a avea o majoritate de tip puzzle, formată din mici piese pe care trebuie să le reajustăm permanent”, a spus Le Maire, răspunzând unei întrebări legate de formarea unei coaliţii de partide cu diferite orientări.

Ministrul francez a opinat că subiectele adesea asociate cu stânga politică, precum limitarea efectelor schimbărilor climatice şi consolidarea rolului Uniunii Europene, vor juca un rol esenţial în perioada rămasă până la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

În 24 aprilie, Emmanuel Macron, care a obţinut aproximativ 28% din voturi în primul tur, o va înfrunta pe reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, susţinută duminică de 23% dintre alegători, potrivit estimărilor.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.