fbpx

Xiaomi va construi o uzină capabilă să asambleze 300.000 de vehicule electrice pe an

Gigantul chinez al smartphone-urilor, Xiaomi, va construi o fabrică auto în apropiere de Beijing, cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule electrice, au anunţat sâmbătă autorităţi ale capitalei chineze.

Viitoarea uzină a diviziei de automobile electrice a Xiaomi va fi construită în două etape în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone, urmând ca, la finele fiecărei etape, capacitatea de producţie să se majoreze cu 150.000 de vehicule, anual.

În luna martie a acestui an, producătorul chinez de smartphone a promis că va investi 10 miliarde de dolari în noua sa divizie de automobile electrice pe parcursul următorilor zece ani, iar la finele lunii august a finalizat procedurile de înregistrare a diviziei sale de automobile electrice. Xiaomi se va alătura, astfel, unei pieţe care este deja aglomerată de jucători, precum Tesla Inc., dar şi de firme locale, ca Nio Inc. şi Xpeng Inc.

Compania a deschis deja mii de magazine pentru a stimula creşterea vânzărilor pentru afacerea sa cu smartphone-uri, intenţionând acum să folosească aceste magazine ca un canal pentru planurile sale de a vinde vehicule electrice.

Noua uzină ar urma să demareze producţia de masă în anul 2024, un obiectiv anunţat anterior şi de către directorul general al Xiaomi, Lei Jun.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.