fbpx

În acest an, în România, vor fi regenerate 24.000 de hectare de pădure şi terenuri

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunță că în cursul acestui an aproape 24.000 de hectare de pădure şi terenuri vor fi regenerate în România.

În ceea ce priveşte acţiunile de împădurire din acest an, acestea vor viza 7.692 de hectare, din care peste 4.700 de hectare aflate în fond forestier de stat şi mai mult de 2.850 de hectare aflate în fond forestier privat.

De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va efectua în fondul forestier proprietate publică a statului lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, vizând o suprafață de 2.756 hectare, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de diverşi factori dăunători (seceta, incendii, etc.).

Totodată, o suprafaţă de 10 hectare va fi împădurită conform Codului Silvic, care stipulează că lucrările de regenerare artificială şi de completare a regenerărilor naturale se execută în termen de cel mult două sezoane de vegetaţie de la tăierea unică sau definitivă.

În acelaşi timp, vor fi realoxate regenerări naturale pe o suprafaţă de peste 12.900 de hectare.

„Luna Pădurii este un bun prilej să recunoaştem beneficiile pădurii pentru mediul înconjurător şi să acţionăm în spiritul protejării acesteia. Aşa cum ştim, România a făcut paşi foarte importanţi în stoparea delictelor silvice, iar ritmul în care exploatăm trebuie susţinut de cel în care plantăm, replantăm şi regenerăm pădurea. Ambele acţiuni merg în paralel, dar balanţa trebuie să încline întotdeauna în favoarea regenerărilor. Trebuie să creştem suprafaţa împădurită, iar în acest scop ne ajută componenta ‘Păduri şi protecţia biodiversităţii’ din PNRR, cu un buget de 1,173 miliarde euro. Investiţiile includ cel mai amplu program de împăduriri, prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure, cel puţin 90 de pepiniere operaţionale noi şi renovate, precum şi cel puţin 3.150.000 mp suprafeţe noi de păduri urbane, în conformitate cu cerinţele legale stabilite în Strategia Naţională Forestieră 2020 – 2030”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Dumitru Nancu: „Impact fiscal IMM Invest (cel mai mare parteneriat public-privat) – fiecare leu garantat de FNGCIMM a întors 12 lei”

IMM Invest, cel mai mare parteriat public-privat, programul gestionat de Fondul Național de Garantare pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.