fbpx

Paradă Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, începând cu ora 11:00.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, începe astăzi la ora 11:00, defilarea având loc pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Vor participa aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice și 30 de aeronave.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea ceremoniei cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea Certificat Verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, începând cu ora 9:00 şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participanţii pot veni în zona principală – pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau dinspre Piaţa Charles de Gaulle, pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu acces în şoseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Şonţu şi strada Uruguay, sau în zona secundară – dinspre Piaţa Presei Libere, pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură şi să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară recomandate de autorităţi.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.