fbpx
foto: CNN

Europa: Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în avion

Pasagerii care călătoresc cu avionul în Europa nu ar trebui să mai fie obligați să poarte mască pe zborul lor sau pe aeroport, începând de săptpmâna aceasta, conform ghidurilor emise miercurea trecută de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene, transmite Politico.

Agențiile au spus că nivelurile de vaccinare, imunitatea dobândită în mod natural și ridicarea restricțiilor în mai multe țări europene sunt în spatele deciziei de a elimina recomandarea obligatorie a măștii care este în vigoare din 2020.

Cu toate acestea cele două organisme spun că purtarea măștii care să acopere nasul și gura este „încă una dintre cele mai bune protecții împotriva transmiterii COVID-19”.

„Măștile faciale nu vor mai fi obligatorii în călătoriile aeriene în toate cazurile, în linii mari cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public”, a declarat directorul executiv al EASA Patrick Ky.

„Pentru pasageri și echipajele aeriene, acesta este un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene. Cu toate acestea, pasagerii ar trebui să se comporte responsabil și să respecte alegerile celor din jur. Iar un pasager care tușește și strănută ar trebui să ia în considerare cu fermitate să poarte o mască de față, pentru liniștirea celor care stau în apropiere.”

Noile recomandări ar trebui să intre în vigoare chiar de astăzi, 16 mai. Dar Agențiile au spus că regulile privind măștile vor varia în continuare de la o companie aeriană la alta după această dată.

De exemplu, pasagerii care călătoresc cu zboruri către sau dinspre o destinație în care purtarea măștii este încă obligatorie în transportul public pot fi în continuare obligați să poarte o mască.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.