fbpx

Ce regiuni ale UE se bazează foarte mult pe agricultură?

În 2020, aproximativ 4,5% din totalul locurilor de muncă din UE, aproximativ 9,4 milioane de persoane, lucrau în sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului. Marea majoritate, sau 4,2% din totalul locurilor de muncă, lucra în agricultură.

Sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului continuă să fie o sursă semnificativă de locuri de muncă, în special în țările din estul și sudul UE. Privind datele regionale NUTS 3, regiunile României Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%) au raportat cele mai mari rate de ocupare în acest sector. În plus, 114 regiuni aveau peste 16,5% din forța de muncă angajată în agricultură, silvicultură și pescuit, cu concentrări în Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia și România.

Spre capătul inferior al intervalului, 137 de regiuni în 2020 aveau mai puțin de 0,5% din forța de muncă angajată în agricultură, silvicultură și pescuit.

În cifre absolute, regiunile cu cea mai mare ocupare a forței de muncă în agricultură, silvicultură și pescuit s-au situat predominant în România, cu 8 din primele 10 regiuni. Regiunea Iași din România a avut cel mai mare număr, cu 146 200 de angajați, urmată de alte patru regiuni din România cu peste 100 000 de angajați fiecare. În afară de regiunile din România, doar alte două regiuni au ajuns în primele 10 regiuni NUTS 3 cu cele mai mari cifre de ocupare a forței de muncă în agricultură, silvicultură și pescuit: Sandomiersko jędrzejowski în sud-estul Poloniei și Almería în sudul Spaniei.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.