fbpx

Acord privind dezvoltarea energiei verzi semnat în România

Acordul dintre guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi a fost semnat sâmbătă la Palatul Prezidențial Cotroceni, în prezența președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis.

Acordul a fost semnat de președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, prim-ministrul Georgiei Irakli Garibashvili, prim-ministrul României Nicolae Ciuca și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

Acordul va oferi cadrul financiar și tehnic pentru implementarea proiectului cablului submarin pentru transportul energiei electrice din surse regenerabile între România și Azerbaidjan, prin Georgia și Marea Neagră, și, ulterior, pentru transportul energiei către Ungaria și restul Europei, prin sistemul european de transport.

Proiectul cablului submarin al Mării Negre face parte din acordurile în domeniul energetic dintre UE, reprezentată de CE, și Azerbaidjan, un proiect emblematic și el pentru Georgia, ca parte a strategiei UE Global Gateway.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.