fbpx

Bitcoin scade pe măsură ce Binance renunță la salvarea FTX. Este aceasta o criză crypto?

Criptomonedele în general sunt afectate masiv, Bitcoin atingând un minim anual, după ce se pare că al treilea cel mai mare schimb de criptomonede, FTX Trading, se confruntă cu o criză de lichiditate, iar autoritățile de reglementare au intervenit acum.

Bitcoin a scăzut joi sub pragul de 16.000 de dolari, recuperându-se ușor vineri, până la 17.000 de dolari, alte monede alternative urmând modelul sumbru. Unii se tem că aceasta ar putea fi următoarea saga Terra Luna, care îi va face pe mulți să-și piardă economiile.

Situația s-a înrăutățit mult după ce cel mai mare schimb de criptomonede Binance și-a inversat intenția de a-și cumpăra rivalul, unitatea FTX din afara SUA, deoarece, potrivit CEO-ului Binance, Changpeng Zhao, (mai bine cunoscut sub numele de CZ), FTX se confruntă cu o „lichiditate semnificativă. crunch”.

„Ca urmare a „due diligence” corporative, precum și a celor mai recente știri privind gestionarea greșită a fondurilor clienților și presupusele investigații ale agențiilor americane, am decis că nu vom urmări potențiala achiziție a FTX.com”, se arată într-o declarație de la Binance.

„La început, speranța noastră a fost să putem sprijini clienții FTX pentru a oferi lichiditate, dar problemele sunt dincolo de controlul sau capacitatea noastră de a ajuta”.

CZ a spus că a semnat o scrisoare de intenție de a cumpăra compania, care a pus lumea cripto într-o frenezie, cu prețurile în scădere, deoarece se părea că posibila achiziție a Binance este o salvare. Dar prețurile cripto-ului au scăzut și mai mult, Bitcoin scăzând cu peste 15% și Ether înregistrând o scădere cu 30%.

Investitorii FTX s-au grăbit să-și retragă banii de la anunț. S-a raportat că 6 miliarde de dolari au fost retrase în doar trei zile de la începutul sagăi.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.