fbpx

CNSU a modificat regulile privind perioada de carantinare a persoanelor infectate cu Covid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit, vineri, într-o nouă ședință, unde a decis modificarea prevederilor referitoare la perioada de carantinare a persoanelor infectate cu Covid sau care sunt contacți direcți.

Astfel, persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală care se infectează cu SARS-CoV-2 vor sta în izolare şapte zile dacă au o formă uşoară sau medie, în timp ce persoanele nevaccinate care devin pozitive vor fi izolate pentru o perioadă de 10 zile, potrivit declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol.

„Persoanele vaccinate şi persoanele care au fost bolnave în ultimele şase luni au deja un anume grad ce protecţie prin imunitatea dobândită, motiv pentru care perioada de transmitere a îmbolnăvirii este mult mai scurtă. Acesta este şi motivul pentru care am hotărât că cinci zile sunt suficiente şi aici vorbim de carantină, nu persoanele bolnave. Cele care sunt bolnave vor fi izolate timp de şapte zile. Izolarea este o măsură aplicabilă persoanei pozitive care dacă este vaccinată şi a fost bolnavă va sta în izolare şapte zile. Carantinarea se aplică persoanelor sănătoase care fie sunt contact direct cu un caz confirmat, fie sosesc din ţările zonă roşie sau alte ţări”, a explicat Pistol, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, CNSU a decis că persoanele vaccinate care sunt contact direct al unui caz COVID-19 confirmat sau care vin dintr-o tară de risc epidemiologic vor trebui să intre în carantină pentru 5 zile, iar cele nevaccinate – 10 zile.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.