fbpx

Joseph Borrell: Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din Ucraina

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, condamnă, într-un mesaj pe Twitter, faptul că forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Mykolaiv, afirmând că este un alt atac rusesc cu rachete care contribuie la criza alimentară globală şi că dezinformarea răspândită de Putin devine din ce în ce mai cinică, transmite News.ro

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a condamnat atacul cu rachetă al Federaţiei Ruse, din acest week-end, care a distrus un mare terminal de depozitare a cerealelor în oraşul-port Mykolaiv, din sud.
„O altă lovitură cu rachete ruseşti care contribuie la criza alimentară globală. Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din #Ucraina, în Mykolaiv”, a spus Borrell într-un tweet.
Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat că terminalul este cuprins de flăcări. Mykolaiv se află într-o regiune producătoare de cereale din Ucraina, transmite CNN, mai notează News.ro.
Borrell a spus că lovitura este în contradicţie cu promisiunile recente ale preşedintelui rus Vladimir Putin de a oferi o trecere în siguranţă prin Marea Neagră, din porturile ucrainene, pentru transportul comercial.
”În lumina unor astfel de rapoarte, dezinformarea răspândită de Putin, care deturnează vina, devine din ce în ce mai cinică”, a mai scris Borrell pe Twitter.

 

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Stoltenberg: China trebuie să condamne războiul Rusiei ca fiind „serios” pentru pace

China trebuie să condamne deschis invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind ilegală înainte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.