fbpx

Consiliul ucrainean de Securitate cere Parlamentului să instaureze în 48 de ore starea de urgenţă

Consiliul de Securitate ucrainean cere miercuri instaurarea stării de urgenţă în întreaga Ucraină, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă iminentă, relatează AFP, preluat de news.ro.

”Parlamentul ucrainean trebuie să adopte această decizie în 48 de ore”, a anunţat, la finalul unei reuniuni a organismului, secretarul Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională Oleksii Danilov.

În baza acestei hotărâri, autorităţile ucrainene urmează să ”consolideze protecţia” ordinii publice şi unor infrastructuri strategice, ”să limiteze circulaţia transporturilor”, să intensifice verificarea vehiculelor şi documentelor cetăţenilor, precizează Danilov.

Este vorba despre ”măsuri de prevenţie, în vederea menţinerii calmului în ţară, pentru ca economia să poată continua să funcţioneze”, subliniază el.

”Acest lucru nu va avea un impact radical asupra vieţii de zi cu zi a ucrainenilor”, apreciază el.

”Suntem pregătiţi de orice”, subliniază oficialul ucrainean de rang înalt.

Ucraina a anunţat miercuri mobilizarea rezerviştilor din cadrul Forţelor terestre şi şi-a îndemnat cetăţenii să părăsească Rusia, acuzată de pregătirea unui atac de amploare împotriva vecinului său prooccidental.

Moscova, care a comasat 150.000 de militari la frontiera Ucrainei, potrivit Occidentului, a recunoscut independenţa a două teritorii ucrainene separatiste proruse, ”republicile populare” autoproclamate la Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei şi nu a exclus să trimită forţe la faţa locului.

”Trebuie să reacţionăm faţă de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două-trei zile în Rusia”, subliniază Oleksii Danilov.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.