fbpx

Fostul cancelar austriac, Wolfgang Schüssel, demisionează de la Lukoil

Fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel demisionează din poziţia deţinută în conducerea gigantului energetic rus Lukoil, acesta fiind cel mai recent caz de politician occidental care se distanţează de Moscova după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, transmite Agerpres, care citeză DPA.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă austriacă APA, Schüssel a spus că a petrecut ultimele zile din cei doi ani de când se află în boardul companiei Lukoil încercând să promoveze adoptarea unei rezoluţii care critică agresiunea militară rusă în Ucraina.

”Pentru mine, care întotdeauna am pledat pentru măsuri constructive între Uniunea Europeană şi Rusia, atacurile brutale şi bombardamentele asupra civililor au depăşit o linie roşie”, a susţinut fostul cancelar austriac.

În urmă cu o zi, cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat pe conaţionalul său Gerhard Schröder, fost cancelar în perioada 1998-2005, să demisioneze din funcţiile pe care le ocupă în cadrul unor mari companii ruseşti, după ce acesta din urmă a fost părăsit de o parte din anturajul său din cauza legăturilor strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Fostul cancelar social-democrat german a fost foarte criticat în ultimele săptămâni din cauza relaţiilor sale cu liderul de la Kremlin.

În vârstă de 77 de ani, Schröder şi-a afişat de multă vreme apropierea faţă de Putin.

Rusia numeşte agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ”operaţiune specială” care nu are drept scop să ocupe teritoriul, ci să distrugă capacităţile militare ale ţării vecine şi să îi captureze pe cei consideraţi de Moscova naţionalişti periculoşi.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.