fbpx

Suedia ridică restricțiile legate de pandemie

Suedia va ridica restricțiile legate de pandemie săptămâna viitoare, în ciuda nivelurilor record de infecții, deoarece se bazează pe injecții de rapel și pe rate ridicate ale infecțiilor anterioare cu COVID-19 pentru a menține ratele de spitalizare gestionabile, transmite Reuters.

Restricțiile actuale, care includ barurile și restaurantele care trebuie să închidă devreme și un plafon de 500 de persoane în spațiile interioare mai mari, au fost prelungite luna trecută până pe 9 februarie.

„Este timpul să deschidem din nou Suedia”, a declarat prim-ministrul suedez Magdalena Andersson într-o conferință de presă.

„Privind în perspectivă, ratele de infecție vor rămâne ridicate pentru o perioadă mai îndelungată, dar din câte putem judeca, cele mai grave consecințe ale contagiunii sunt acum în urmă”, a spus ea.

Alimentată de varianta Omicron, mai contagioasă, Suedia a stabilit în mod repetat noi înregistrări zilnice de cazuri în ultima lună, care a tensionat sistemul de sănătate, deși într-o măsură mai mică decât în ​​valurile anterioare.

Suedia s-a remarcat la începutul pandemiei prin respingerea blocajelor, bazându-se în principal pe măsuri voluntare axate pe distanțarea socială și o bună igienă, deși restricții ceva mai stricte au fost adoptate treptat în valuri succesive.

A văzut decesele pe cap de locuitor mult mai mari decât în ​​vecinii săi nordici, dar mai mici decât majoritatea țărilor europene care au optat pentru blocaj.

Unele recomandări, cum ar fi vaccinarea și izolarea acasă atunci când sunt bolnavi, vor rămâne în vigoare și vor fi mai restrictive pentru cei nevaccinați, a declarat ministrul Sănătății Lena Hallengren în conferința de presă.

Pe fondul dovezilor tot mai mari că Omicron duce la o boală mai puțin severă decât variantele anterioare, ea a adăugat că Agenția de Sănătate va propune, de asemenea, ca virusul să nu mai fie desemnat o amenințare pentru societate, deși va fi în continuare monitorizat îndeaproape.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.