fbpx

Rusia anunță că va deschide focul asupra navelor străine care intră în apele sale teritoriale

Rusia a amenințat că va deschide focul asupra navelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale, după ce sâmbătă a anunțat că a localizat și alungat un submarin nuclear american în apropiere de Insulele Kurile din Oceanul Pacific, potrivit unui reprezentant important al armatei ruse, citat de Interfax.

Sâmbătă, armata rusă a anunțat că a folosit „mijloace adecvate” pentru a forţa un submarin american să părăsească apele ruseşti din Orientul Îndepărtat, după ce nava ignorase o solicitare a Rusiei de a pleca.

Submarinul a fost detectat în apropierea insulelor Kurile, în timp ce Rusia efectua exerciţii navale, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, nava flotei ruse din Pacific ”Mareşal Shaposhnikov” a transmis un mesaj subacvatic prin care ordona submersibilului din clasa Virginia ”să iasă imediat la suprafaţă”.

Ca urmare a refuzului au fost folosite ”mijloace” neidentificate, forţând submarinul american ”să părăsească apele teritoriale ale Rusiei cu viteză maximă”, potrivit unui comunicat al ministerului care precizează faptul că incidentul a avut loc sâmbătă, la 07:40 GMT.

SUA au negat că au desfăşurat operaţiuni militare în apele teritoriale ruseşti: ”Nu există niciun adevăr în afirmaţiile ruse despre operaţiunile noastre în apele lor teritoriale”, a dezminţit armata americană.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.