fbpx

Noile reglementări ale UE plănuiesc ca smartphone-urile să includă baterii înlocuibile

UE dorește să împiedice producătorii să îngreuneze consumatorilor să schimbe bateriile dispozitivelor în condiții de siguranță și ieftine.

Imaginați-vă că puteți înlocui singur bateria telefonului mobil, computerului sau tabletei fără dificultate – acesta este obiectivul noului regulament european privind bateriile, care își propune să faciliteze procesarea acestor deșeuri și să facă economia mai circulară. Până în 2027, utilizatorii finali trebuie să poată scoate și înlocui bateriile instalate în aceste dispozitive.

Producătorii folosesc uneori trucuri pentru a face acest lucru mai dificil. Reglementările precizează că schimbarea bateriei nu trebuie să necesite căldură sau un solvent pentru a o dezasambla. Nici utilizatorul nu trebuie să recurgă la unelte speciale.

Cu toate acestea, producătorii pot folosi componente mai mici ale bateriei pentru a face reparațiile mai dificile.

De asemenea, ei pot include în telefoanele lor un program care dă un mesaj de avertizare pentru a indica că nu este o baterie oficială, mesaj care deseori derutează consumatorii. Scopul acestui regulament este de a facilita repararea, colectarea și reciclarea.

Până în 2027, 63% din bateriile dispozitivelor trebuie colectate, prevede regulamentul UE. Acest lucru ar trebui să contribuie la reducerea deșeurilor electronice, deoarece peste 150 de milioane de smartphone-uri sunt aruncate în fiecare an.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.