fbpx

Marea Britanie schimbă regulile privind vaccinarea obligatorie

Marea Britanie are în vedere o posibilă schimbare a regulilor privind vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din sănătate, a declarat luni secretarul adjunct al Trezoreriei (ministerul de finanţe) Simon Clarke, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Recunoaştem aceste realităţi deschid posibilitatea de a reexamina acest lucru”, a spus Clarke pe Sky News.

Patricia Marquis, directoarea pentru Anglia a Royal College of Nursing (RCN, sindicatul asistenţilor) a făcut apel tot luni la un viraj în privinţa vaccinării obligatorii anti-COVID-19 a lucrătorilor sanitari. Cnform actualelor planuri ar trebui să se vaccineze cu prima doză până la 3 februarie şi cu schema completă până pe 1 aprilie.

Marquis a declarat pentru radio BBC că, deşi „se poate spune că COVID-19 rămâne o boală gravă şi tot personalul sanitar ar trebui îndemnat să se vaccineze, situaţia s-a schimbat în sensul că Omicron este grav pentru cei nevaccinaţi, dar în general în ţară situaţia s-a îmbunătăţit”.

„Dar aspectul cel mai important pentru noi în acest moment este faptul că sunt deja foarte multe posturi de asistent vacante şi nu are sens să riscăm să pierdem mii de lucrători atât din asistenţa medicală, cât şi din asistenţa socială, ceea ce practic creează un risc mai mare pentru pacienţi, aşa că trebuie luate rapid decizii, înainte să începem să pierdem oameni din sistem”, a spus Marquis.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.