fbpx

Secretarul general al NATO se întâlnește luni, la Bruxelles, cu ministrul de externe al Ucrainei

Cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se vor întâlni luni la Bruxelles pentru a discuta despre tensiunea militară în creştere la frontiera dintre Rusia şi Ucraina.

După videoconferinţa de vineri a miniștrilor de Externe din statele NATO, Stoltenberg a dat asigurări că este „un semnal pozitiv” faptul că Rusia doreşte să dialogheze cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe fondul tensiunilor militare în creştere la frontiera cu Ucraina, însă a avertizat totodată că „riscul de conflict este real”.

Acesta s-a întâlnit sâmbătă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre desfăşurarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei şi despre „implicaţiile pentru securitatea europeană”, potrivit unui mesaj postat pe Stoltenberg pe contul său de Twitter.

„NATO continuă să se coordoneze cu partenerul său strategic, UE, în timp ce ne pregătim pentru reuniunea Consiliului NATO-Rusia”, a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, şefa executivului european a scris pe Twitter după întâlnirea cu Stoltenberg că asocierea strategică dintre UE şi NATO „este esenţială pentru pacea şi stabilitatea din Europa”.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.