fbpx

Engie România, E.ON Energie România şi OMV Petrom S.A., pe lista furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale

Societăţile Engie România, E.ON Energie România şi OMV Petrom S.A au fost desemnate furnizori de ultimă instanţă de gaze naturale. Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat marţi deciziile de desemnare, cele trei firmele urmând să preia clienţii care nu au asigurată furnizarea gazelor naturale. Decizia a fost anunțată astăzi, printr-un comunicat al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei.

„Unul dintre obiectivele majore ale autorităţii de reglementare este asigurarea continuităţii în furnizarea cu gaze naturale la clienţii finali. În acest sens, ANRE a adus modificări şi completări Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale (Regulament), aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 173/2020, cu scopul creşterii numărului de furnizori de ultimă instanţă (FUI) desemnaţi, care să aibă şi o cotă de piaţă semnificativă, întrucât furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanţă implică o capabilitate operaţională şi financiară imediată care să le permită preluarea, în situaţii excepţionale, a portofoliilor de clienţi ale unor furnizori care din diverse motive nu îşi mai pot continua activitatea. Modificările au fost aprobate prin Ordinul ANRE nr. 125/2021, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1165/08.12.2021”, se menţionează în comunicat.

Lista furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale desemnaţi de ANRE este următoarea: Electrica Furnizare, Premier Energy, Tinmar Energy, Engie România, E.ON Energie România, OMV Petrom S.A şi CEZ Vânzare S.A (până în data de 2 ianuarie 2022).

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.