fbpx

El Salvador va construi “Orașul Bitcoin”. Criptomoneda va fi generată folosind energia unui vulcan

Într-o atmosferă asemănătoare unui concert rock, președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că guvernul său va construi un „Bitcoin City” pe malul oceanului, la baza unui vulcan, notează Time.

Orașul va fi construit lângă vulcanul Conchagua pentru a profita de energia geotermală care va alimenta atât orașul, cât și mineritul Bitcoin.

Guvernul conduce deja un proiect pilot de minerit Bitcoin la o altă centrală geotermală de lângă vulcanul Tecapa, mai arată Time.

Vulcanul Conchagua de pe malul oceanului se află în sud-estul El Salvador, în Golful Fonseca.

Guvernul va oferi teren și infrastructură și va lucra pentru a atrage investitori.

Singurul impozit colectat acolo va fi taxa pe valoarea adăugată, din care jumătate va fi folosită pentru plata obligațiunilor municipale, iar restul pentru infrastructura municipală și întreținere. Bukele a spus că nu vor exista impozite pe proprietate, venituri sau impozite municipale, iar orașul ar avea zero emisii de dioxid de carbon.

Orașul va fi construit având în vedere atragerea investițiilor străine. Urmează să fie dezvoltate zone rezidențiale, mall-uri, restaurante și un port, a spus Bukele. Președintele a vorbit despre educație digitală, tehnologie și transport public durabil.

„Investește aici și câștigă toți banii pe care îi dorești”, a spus Bukele mulțimii încurajate în engleză, la închiderea Conferinței Latino-Americane Bitcoin și Blockchain care se desfășoară în El Salvador.

Bitcoin este mijloc legal de plată alături de dolarul american din 7 septembrie.

Guvernul sprijină Bitcoin cu un fond de 150 de milioane de dolari. Pentru a-i stimula pe salvadoreni să-l folosească, guvernul a oferit credit în valoare de 30 de dolari celor care folosesc portofelul său digital, mai notează Time.

Criticii au avertizat că lipsa de transparență a monedei ar putea atrage o activitate criminală sporită în țară și că fluctuațiile mari ale valorii monedei digitale ar reprezenta un risc pentru cei care o dețin.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.