fbpx

Un verdict al Tribunalului Constituţional din Polonia nemulțumește Comisia Europeană

După ce Tribunalul Constituţional din Polonia a decis joi că unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia ţării, punând în discuţie un principiu-cheie al integrării europene, Comisia Europeană a reacționat prompt și a anunțat că va analiza în detaliu decizia şi că va decide asupra paşilor următori. Comisia avertizează că nu va ezita să facă uz de puterile sale în conformitate cu tratatele pentru a salvgarda aplicarea uniformă şi integritatea dreptului european, se menţionează într-un comunicat.

″Organele europene acţionează dincolo de competenţele lor″⁣, a declarat joi Julia Przylebska, preşedinta Tribunalului Constituţional polonez, potrivit AFP.

Ea a denunţat ″⁣ingerinţa Curţii de Justiţie a UE în sistemul judiciar polonez″⁣ şi a enumerat o serie de articole din tratatele UE care, conform judecătorilor polonezi, sunt în contradicţie cu legea fundamentală a Poloniei.

„Uniunea Europeană este o comunitate de valori şi de drept, care trebuie respectată în toate statele membre. Drepturile europenilor în conformitate cu tratatele trebuie protejate, indiferent unde trăiesc ei în UE”, se mai menţionează în comunicatul CE.

„Comisia Europeană are sarcina de a salvgarda funcţionarea adecvată a ordinii legale a Uniunii şi va continua să se asigure de acest lucru”, mai notează executivul UE.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.