fbpx

Bugetul UE pentru 2022, în impas

Parlamentul European și Consiliul au suspendat vineri, fără acord, discuțiile privind bugetul UE pentru 2022. Dialogul pe această temă va fi reluat luni, 15 octombrie, notează Parlamentul European, într-un comunicat de presă. În cazul în care Comisia de conciliere nu reușește să prezinte un Acord asupra unui text comun până luni, 15 noiembrie la miezul nopții, Comisia trebuie să prezinte un nou proiect de buget. În cazul în care Comisia de conciliere convine asupra unui text comun în termenul limită, atunci Parlamentul și Consiliul au la dispoziție 14 zile de la data Acordului pentru a aproba textul comun, care apoi trebuie votat de Parlament și semnat de președintele acestuia.

Bugetul total pentru anul viitor a fost stabilit la 171,8 miliarde euro, notează Parlamentul European într-un comunicat de presă.

Deputații europeni doresc să sprijine redresarea după pandemie, să stimuleze investițiile, să abordeze șomajul și să pună bazele pentru o Uniune mai rezistentă și mai durabilă.

Deputații au crescut finanțarea pentru multe programe și politici considerate esențiale pentru redresarea post-pandemie, în conformitate cu prioritățile Parlamentului stabilite în orientările sale pentru 2022 . Acestea includ programul de cercetare Orizont Europa (+305 milioane euro peste proiectul de buget al Comisiei), Facilitatea Conectarea Europei , care finanțează construirea de rețele transeuropene de transport, energie și digitale de înaltă calitate și durabile (+207 milioane euro), și programul LIFE pentru mediu și acțiune climatică (+171 milioane euro).

Erasmus+ a fost majorat cu 137 de milioane euro, echivalentul a 40.000 de schimburi educaționale suplimentare, și 700 de milioane euro au fost adăugate la proiectul de buget pentru a sprijini punerea în aplicare a Garanției europene pentru copii . EU4Health a fost, de asemenea, stimulat, cu alte 80 de milioane EUR pentru a construi o Uniune Europeană a Sănătății puternice și pentru a face sistemele naționale de sănătate mai rezistente.

Deputații europeni au mărit finanțarea pentru ajutorul umanitar cu 20% și au sporit Fondul pentru azil, migrație și integrare. Au susținut inițiativa Covax pentru un acces echitabil la nivel global la vaccinurile COVID-19, iar în domeniul securității și apărării, au majorat liniile bugetare relevante cu peste 80 de milioane de euro.

rezoluție însoțitoare , adoptată cu 521 de voturi împotriva, 88 de voturi și 84 de abțineri, rezumă poziția Parlamentului.

Prin acest vot, Parlamentul a stabilit nivelul general al creditelor de angajament pentru 2022 (angajamente de plată) la 171,8 miliarde euro, reprezentând o creștere de 2,7 miliarde euro (plus 1,3 miliarde euro pentru Rezerva de ajustare pentru Brexit , reflectând acordul privind regulamentul corespunzător). ) comparativ cu proiectul de buget propus de Comisie. Acesta a stabilit nivelul general al creditelor de plată la 172,5 miliarde euro.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.