fbpx

Elon Musk vrea să cumpere Twitter. Oferta sa: 41 de milioane dolari

Șeful Tesla, Elon Musk, s-a oferit să cumpere Twitter. El spune că este cea mai potrivită persoană pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al platformei de socializare, transmite Reuters.

Elon Musk a propus o ofertă în numerar de 41 de miliarde de dolari, ceea ce a determinat o creștere a acțiunilor gigantului rețelelor sociale, despre care CEO-ul Tesla a spus că trebuie să devină o platformă pentru libertatea de exprimare.

„Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”, a spus Musk într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Twitter miercuri, care a fost făcută publică într-un dosar de reglementare joi.

Musk a spus că va plăti 54,20 de dolari pentru o acțiune la Twitter, evaluându-l la aproximativ 40 de miliarde de dolari. Recent, a reieșit că șeful Tesla este cel mai mare acționar al Twitter, după ce a acumulat o acțiune mare în firmă.

El a spus că, dacă oferta sa nu va fi acceptată ar trebui să-și “reconsidere poziția de acționar”.

Musk, care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare, a fost critic la adresa platformei de socializare și a politicilor acesteia și a lansat recent un sondaj pe Twitter, întrebând utilizatorii dacă cred că aderă la principiul libertății de exprimare.

Twitter va analiza oferta cu Goldman Sachs și Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, a declarat o sursă pentru Reuters.

Musk a spus că banca americană de investiții Morgan Stanley a acționat ca consilier financiar pentru oferta sa. El nu a spus cum va finanța tranzacția dacă va merge înainte.

Pe 1 aprilie, Elon Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter, ceea ce a dus la o creștere de 25%. Săptămâna trecută directorul general al companiei, Parag Agrawal, a anunțat că Musk se va alătura consiliului de administrație, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.